Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

"Ενημέρωση της Β΄ τάξης από το 2ο ΤΟΜΥ Αγίου Δημητρίου για την Ηλιακή Ακτινοβολία"

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 η κα Ειρήνη Γρίβα, Επισκέπτρια Υγείας, από το 2ο ΤΟΜΥ Αγίου Δημητρίου - ΙΚΑ Δάφνης επισκέφτηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης του Σχολείου και παρουσίασε το Πρόγραμμα με τίτλο: "Προστασία από την Ηλιακή Ακτινοβολία".
Στόχος της Δράσης - ΠαρουσίασηςΒιωματικά - Διαδραστικά Παιχνίδια ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν στα σωστά και αναγκαία μέτρα πρόληψης για την Ηλιακή Ακτινοβολία.  

Τα παιδιά της Β΄ τάξης γνώριζαν για το πόσο απαραίτητος και ευεργετικός είναι ο ήλιος για τον Πλανήτη μας.
Έμαθαν όμως πόσο πολύτιμος είναι για τον οργανισμό μας, αλλά και πόσο εχθρικός και καταστροφικός μπορεί να γίνει για την υγεία μας. 
Ενημερώθηκαν για τον τρόπο που μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο χωρίς κίνδυνο
Μέσα από μια ενδιαφέρουσα Παρουσίαση (Power Point) του θέματος τα παιδιά συζήτησαν και εξέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες.
Τέλος, εκπαιδεύτηκαν μέσα από Διαδραστικά Παιχνίδια για τα σωστά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της ηλιακής ακτινοβολίας για να είμαστε υγιείς και να χαιρόμαστε αυτή την πηγή ζωής: τον ήλιο!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο Υπουργείο Υγείας και στο 2ο ΤΟΜΥ Αγίου Δημητρίου, που ανέλαβαν την ενημέρωση των Σχολείων.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους μαθητές και στις μαθήτριες της Β΄ τάξης για τη συμμετοχή τους στην παραπάνω Δράση, αλλά και στην Εκπαιδευτικό της τάξης, κα Μαρία Κάψου, ΠΕ 70, που πρωτοπορεί και βοηθάει στη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των παιδιών της τάξης της για επίκαιρα θέματα.                                     














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...