Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

"Η Εορτή των Τριών (03) Ιεραρχών"

Τρεις Ιεράρχες ονομάζουμε Τρεις (03) Επιφανείς Αγίους και Θεολόγους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, που είναι ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή ο Θεολόγος.
Τους γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου και είναι προστάτες των Γραμμάτων, των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών/τριών
Η γιορτή των Τριών (03) Ιεραρχών είναι γιορτή της Παιδείας.
Αναδείχθηκαν Πατέρες της Εκκλησίας. Η σοφία και η δράση τους, τούς έδωσε τον τίτλο των Μεγίστων Φωστήρων, όπως ψέλνεται στο Απολυτίκιο - Τροπάριό τους.
Η φετινή εορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν διαφορετική λόγω των περιοριστικών μέτρων, που υπάρχουν για τον Κορωνοϊό, COVID-19
Ο εκκλησιασμός όλων των μαθητών/τριών καθώς και των Εκπαιδευτικών του Σχολείου δεν ήταν εφικτός.
Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 το σχολείο μας τίμησε τη μνήμη τους με εορταστικές εκδηλώσεις.
Αρχικά,οι Εκπαιδευτικοί της κάθε τάξης μίλησαν το 1ο διδακτικό δίωρο στην τάξη τους για το έργο των Τριών Ιεραρχών και έδειξαν σχετικά βίντεο.  
Η Διευθύντρια, κα Βασιλική Πασχαλιώρη, είχε αγοράσει τους άρτους που χρειάζονται για την αρτοκλασία που πραγματοποιείται για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. 
Στη συνέχεια και τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις μαθητές, μαθήτριες, Εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του Σχολείου παρακολούθησαν  την αρτοκλασία που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο από τον πατέρα Ιωάννη, που ήρθε από την Ενορία της Ζωοδόχου Πηγής για να τιμήσουμε τη μνήμη τους.
Ευχόμαστε την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022 να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, κανονικότητα μας και να εορτάσουμε όπως αρμόζει, τη γιορτή της Παιδείας.

"ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ"














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...