Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

"Συμμετοχή στο Πρόγραμμα "Inclusive Schools"

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Βασιλική Πασχαλιώρη, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 15:30 - 20:30 μ.μ. επιμορφώθηκε και εκπαιδεύτηκε στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Πρόγραμμα "Inclusive Schools", που αφορά στην αξία της συμπερίληψης και των συμπεριληπτικών σχολείων
Το Πρόγραμμα υποστηρίζει τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος, όπου οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες αγκαλιάζουν και αποδέχονται τις προκλήσεις και τα οφέλη της διαφορετικότητας. Η υιοθέτηση μιας συμπεριληπτικής προσέγγισης συνεπάγεται την ανάπτυξη τέτοιου μαθησιακού περιβάλλοντος, όπου ο/η κάθε μαθητής/τρια  έχει ίσες ευκαιρίες για να πετύχει.
Το Πρόγραμμα "Inclusive Schools" θα υλοποιηθεί στις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις από τη Διευθύντρια του σχολείου, κα Βασιλική Πασχαλιώρη, τους Εκπαιδευτικούς των τάξεων, κ.κ. Άγγελο Μπαστέα (Ε΄) και Μπάμπη Δημόπουλο (ΣΤ΄), καθώς και την Εκπαιδευτικό της Παράλληλης Στήριξης, κα Ιωάννα Γιαλαμά, σε συνεργασία με τις Εκπαιδεύτριες του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council).
Το Πρόγραμμα είναι βιωματικό και εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).
Το Πρόγραμμα "Inclusive Schools" θα εστιάσει στην καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των μαθητών/τριών ανεξαρτήτως φυσικών χαρακτηριστικών, ειδικών αναγκών, φυλής, γένους και κοινωνικοοικονομικής κατάστασής τους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...