Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

"Στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μας!"

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης" υλοποιήσαμε τη δραστηριότητα με θέμα τη "Λαϊκή Αγορά"! Αφού συζητήσαμε με τα παιδιά για τον τρόπο που ψωνίζουμε από τη Λαϊκή Αγορά και για τις εμπειρίες μας, φέραμε όλοι και όλες διάφορα μήλα διαφορετικής προσέλευσης και ποικιλίας. Παρατηρήσαμε ότι τα μήλα  είχαν διαφορετικά χρώματα (πράσινα, κόκκινα, κίτρινα) και αφού τα κόψαμε, τα δοκιμάσαμε όλοι μαζί! Κάναμε τεστ γευσιγνωσίας και ανακαλύψαμε τα διαφορετικά αρώματα και γεύσεις! 
Στη συνέχεια παρατηρήσαμε ζωγραφιές καλλιτεχνών σχετικές με τη Λαϊκή Αγορά (π.χ. του Τέτση) και μαντέψαμε σε ποια εποχή βρισκόμαστε. Αφού μοιράσαμε διαφορετικά πανιά για την κάθε εποχή, η κάθε ομάδα σημείωσε όσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορούσε.


Το Πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να επισκέπτονται τη Λαϊκή Αγορά της γειτονιάς μας με μια αποστολή! Ο καθένας είχε ένα καρτελάκια με ένα φρούτο ή λαχανικό και έπρεπε να ανακαλύψει ρωτώντας τους πωλητές από ποια περιοχή προερχόταν! Γυρίσαμε στο σχολείο και φτιάξαμε τον χάρτη των προϊόντων! Ήταν μια πολύ ωραία και βιωματική εμπειρία για όλους μας και οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων το χάρηκαν πολύ, όπως και οι πωλητές της Λαϊκής Αγοράς που μας υποδέχτηκαν και μας βοήθησαν με τις... αποστολές μας! 
Μπράβο στην εκπαιδευτικό του σχολείου μας, κα Έλενα Αγγελίδου για την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...