Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021"

Το Σχολείο μας από τη σχολική χρονιά 2017-2018 προσπαθεί να γίνει πράσινο και οικολογικό
Στην παραπάνω προσπάθεια της Διευθύντριας, κας Βασιλικής Πασχαλιώρη,  που μόλις ανέλαβε υπηρεσία (Σεπτέμβριος 2017) φύτεψε δέντρα και φυτά συνέβαλε αποφασιστικά ο Σύλλογος Διδασκόντων και ιδιαίτερα η Εκπαιδευτικός, κα Χριστίνα Σπάτουλα, ΠΕ 70.
Η κα Σπάτουλα δίδασκε τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Γ΄ τάξη και ανέλαβε μαζί με την τότε τάξη της, Γ΄, να φυτέψουν περισσότερα καλλωπιστικά φυτά και οπωροφόρα δέντρα μαζί με τους Γονείς των μαθητών/τριών της τάξης της. Αρωγός στην προσπάθειά της αυτή ήταν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, ο οποίος προμήθευσε το Σχολείο με διάφορα οπωροφόρα δέντρα, καλλωπιστικά φυτά, αρωματικά φυτά, χώμα, ποτιστήρια και λίπασμα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης μαζί με την Εκπαιδευτικό της τότε Γ΄ τάξης, κα Χριστίνα Σπάτουλα, τους Γονείς τους και τη Διευθύντρια ανέλαβαν το Σάββατο 07 Απριλίου 2019 να κάνουν επιτέλους πράσινο το Σχολείο φυτεύοντας τα δέντρα και τα φυτά στα παρτέρια και στις αυλές του.
Την επόμενη σχολική χρονιά 2019-2020 η Δράση των μικρών μαθητών/τριών της τότε Δ΄ τάξης θα συνεχιζόταν, αλλά σταμάτησε απότομα και απρόσμενα λόγω του γενικού lockdown εξαιτίας της Πανδημίας του Κορωνοϊού, COVID-19, που έκλεισαν τα Σχολεία από 11 Μαρτίου 2020.
Αλλά και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021 είχε προγραμματιστεί να συνεχιστεί η συγκεκριμένη Δράση από τη Διευθύντρια του Σχολείου με τους μαθητές και τις μαθήτριες της τότε Ε΄ τάξης μαζί με τους/τις μαθήτριες της Γ1 τάξης και την Εκπαιδευτικό της τάξης, κα Χριστίνα Σπάτουλα. Και αυτή η Δράση ακυρώθηκε λόγω της Πανδημίας του COVID-19.
Παρόλα αυτά για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο 05 Ιουνίου 2021 ο Γονέας της Ε΄ τάξης, κος Γιάννης Χουντής, προσφέρθηκε να φυτέψει τις δυο (02) λεμονιές, που ήταν προσφορά της κας Λίτσας Ζιώγα - Χαρχαλάκη, Γονέα μαθητή της Ε΄τάξης, η οποία προσέφερε και το χώμα.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΜΠΡΑΒΟ στον κο Γιάννη Χουντή, που είναι πάντα δίπλα στο Σχολείο όποια στιγμή και εάν τον χρειαστεί και βοηθάει όσο μπορεί και, ιδιαίτερα στην προσπάθεια της Σχολικής μας Μονάδας να γίνει πράσινη και οικολογική.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΜΠΡΑΒΟ στην Εκπαιδευτικό του Σχολείου, κα Χριστίνα Σπάτουλα, που προσπαθεί μέσα από Δράσεις Περιβαλλοντικού, Οικολογικού και Ανακύκλωσης να δώσει χρώμα στο Σχολείο, που είναι το 2ο σπίτι των μαθητών/τριών της.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΜΠΡΑΒΟ στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, που στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Σχολείου για τη βελτίωση των συνθηκών των Εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών του.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΜΠΡΑΒΟ στην κα Λίτσα Ζιώγα - Χαρχαλάκη, που αγόρασε και πρόσφερε στο Σχολείο τις δυο (02) λεμονιές και το χώμα για να πρασινίσει το Σχολείο.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους όσοι βοηθούν και συμβάλλουν με τον τρόπο τους το Σχολείο να παρέχει ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής στα μέλη του.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...