Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

"Δράσεις της Ε΄ τάξης για το Πρόγραμμα "Ενεργώ ως Πολίτης - ΕωΠ" (Β΄ ΜΕΡΟΣ)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ενεργώ ως Πολίτης - ΕωΠ", που υλοποιείται για  σχολική χρονιά 2021-2022 στο Σχολείο μας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης με την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού της Παράλληλης Στήριξης, κας Έλενας ΜαραζιώτηΠΕ 70 ΕΑΕ, και σε συνεργασία με την Εκπαιδευτικό της Ε΄ τάξης, κας Νάσιας ΠαπαελευθερίουΠΕ 70υλοποίησαν τη Δραστηριότητα  Ζ΄ με τίτλο"Οι Κανόνες του Παιχνιδιού" από την  Θεματική Ενότητα "Κανόνες και Δίκαιο".
Τα παιδιά διάλεξαν ένα Ομαδικό Παιχνίδι, το 1-2-3 στοπ, με δημοκρατικές διαδικασίες μέσω της ψηφοφορίας. Αφού κατέγραψαν τους Κανόνες του Παιχνιδιού στον Πίνακα, κατέβηκαν στον προαύλιο χώρο του Σχολείου και έπαιξαν για λίγα λεπτά το Παιχνίδι.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης ανέφεραν ότι Κανόνες υπάρχουν και στα αθλήματα, την εργασία, το σχολείο, την οικογένεια. Επιχειρηματολόγησαν ως προς τις συνέπειες της παράβλεψης ή της παραβίασης των Κανόνων στη ζωή των ανθρώπων.
Μίλησαν για: δικαιοσύνη, συνεννόηση, ασφάλεια, σεβασμό δικαιωμάτων, αδικία (στην περίπτωση της αναπροσαρμογής των Κανόνων που ευνοούν συγκεκριμένα άτομα), καθώς και διαπραγμάτευση.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...