Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

"Εορτή των Τριών (03) Ιεραρχών"

Τρεις Ιεράρχες ονομάζουμε Τρεις (03) Επιφανείς Αγίους και Θεολόγους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, που είναι ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή ο Θεολόγος.
Τους γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου και είναι προστάτες των Γραμμάτων, των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών/τριών
Η γιορτή των Τριών (03) Ιεραρχών είναι γιορτή της Παιδείας.
Αναδείχθηκαν Πατέρες της Εκκλησίας. Η σοφία και η δράση τους, τούς έδωσε τον τίτλο των Μεγίστων Φωστήρων, όπως ψέλνεται στο Απολυτίκιο - Τροπάριό τους.
Η φετινή εορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν για μια ακόμη φορά διαφορετική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που υπήρξαν στον Νομό Αττικής. 
Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 το Σχολείο μας τίμησε τη μνήμη τους με εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι Εκπαιδευτικοί της κάθε τάξης, που κατάφεραν να συνδεθούν στην Πλατφόρμα Webex και να πραγματοποιήσουν Τηλεκπαίδευση μίλησαν το 1ο διδακτικό δίωρο στην τάξη τους για το έργο των Τριών Ιεραρχών και έδειξαν σχετικά βίντεο.  
Όσοι και όσες Εκπαιδευτικοί δεν κατάφεραν να κάνουν Τηλεκπαίδευση τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 θα μιλήσουν σχετικά με τους Τρεις Ιεράρχες (03).

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...