Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

"Παίζοντας με Πορτραίτα Διάσημων Ζωγράφων" (Α΄ ΜΕΡΟΣ)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄, Δ1, Δ2, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών και υπό την καθοδήγηση της Εικαστικού του Σχολείου μας, κας Βίκυς Γεωργιοπούλου, ΠΕ 08, δημιούργησαν έργα μικτής τεχνικής συνδυάζοντας φωτοτυπίες πορτραίτων γνωστών Ζωγράφων με λαδοπαστέλ και μαρκαδόρους.
Απομόνωσαν τη μορφή από το έργο του Καλλιτέχνη, την κόλλησαν στο χαρτί τους και δημιούργησαν ένα δικό τους περιβάλλον (πραγματικό ή φανταστικό) χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και "παίζοντας" με τις μορφές των έργων.
Με αυτόν τον τρόπο γνώρισαν έργα από τη Μινωική έως τη Σύγχρονη εποχή, κινήματα τέχνης, όπως κυβισμός, σουρεαλισμός, ιμπρεσιονισμός, εξπρεσιονισμός κτλ. και διάσημους ζωγράφους, όπως Πάμπλο Πικάσο, Ρενέ Μαγκρίτ, Λεονάρντο Ντα Βίτσι, Γιάννη Τσαρούχη, Άντι Γουόρχολ, Φρίντα Κάλο, Πάουλ Κλεέ, Γιοχάνες Βερμεέρ κτλ. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα μεγάλα παιδιά των Γ΄, Δ1, Δ2, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Σχολείου μας για τις εξαιρετικές εργασίες τους αλλά και στην Εικαστικό μας, κα Βίκυ Γεωργιοπούλου, για τη συμβολή της στην εκμάθηση της τεχνικής "Παίζοντας με Πορτραίτα Διάσημων Ζωγράφων" και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...