Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

"Έκθεση Ζωγραφικής του Πανελληνίου Διαγωνισμού: "Εγώ είμαι εγώ, Ευζωνάκι γοργό" στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών"

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής του Πανελληνίου Διαγωνισμού με θέμα: "Εγώ είμαι εγώ, Ευζωνάκι Γοργό", του οποίου τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν επίσημα τον Νοέμβριο του 2020. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τον διοργάνωσαν ο Όμιλος Ανάδειξης και Διάδοσης της Πολιτιστικής - Καλλιτεχνικής Εθνικής Κληρονομιάς "ΦΕΡΜΕΛΗ" με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Τα έργα των μαθητών/τριών πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά (2019-2020) και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2020, λίγο πριν το πρώτο (1οΓενικό Lockdown (Μάρτιος - Μάιος 2020). 
Από το Σχολείο μας συμμετείχαν οι Δ΄ (φετινή ΣΤ΄ τάξη) και ΣΤ΄ (φετινή Β΄ Γυμνασίου) τάξεις υπό την καθοδήγηση του Εικαστικού (που δίδασκε τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά) του Σχολείου μας, κου Ιωάννη ΖαμπλάραΠΕ 08.

Σε σύνολο 1.237 έργων διακρίθηκαν 111 έργα. Μεταξύ των έργων που διακρίθηκαν είναι και του μαθητή της Δ΄ τάξης (φετινής ΣΤ΄ τάξης) Κήρυκα Χαρχαλάκη, που εκτέθηκαν τελικά στο Πολεμικό Μουσείο τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο 2021, λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού.

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Βασιλική Πασχαλιώρη, εκτός από τα Αναμνηστικά Διάκρισης που στάλθηκαν τον Ιανουάριο του 2021 και δόθηκαν στα παιδιά ως αναμνηστικό από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής δώρισε στα παιδιά της περσινής Ε΄ τάξης (φετινή ΣΤ΄ τάξη) και της φετινής Β΄ Γυμνασίου (περσινής Α΄ Γυμνασίου) το Βιβλίο με τίτλο: "Τα δυο αινίγματα της Σφίγγας με ήρωες από τη Συλλογή Κυπριακών Αρχαιοτήτων του Λούβρου" της Μάνιας Δούκα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα παιδιά των παραπάνω τάξεων για τη συμμετοχή και την προσπάθεια.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά των παραπάνω τάξεων αλλά και όλου του Σχολείου, που δημιουργούν και σέβονται την πολιτιστική τους κληρονομιά!

Για να δείτε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Για να δείτε το αρχείο με τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ζωγραφικής, πατήστε εδώ: https://phermeli.gr/contest-results/

ΕΚΘΕΣΗ - ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...