Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

"Δράση της Β΄ τάξης για τα 200 χρόνια Ελευθερίας (1821-2021) μέσα από την Ποίηση"

Το Σχολείο μας συμμετέχει με ποικίλες Δράσεις στον εορτασμό των 200 χρόνων (1821-2021) από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Δυστυχώς, λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού κάποιες από αυτές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Θα συνεχιστούν, όμως και την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης με προτροπή της Εκπαιδευτικού τους, κας Μαρίας Κάψου, έψαξαν και βρήκαν ποιήματα, που έχουν σχέση με το ύψιστο αγαθό του κάθε ανθρώπου την ελευθερία και αφού τα έγραψαν πάνω σε χαρτόνι ή τα τοποθέτησαν σε ζελατίνη, τα ζωγράφισαν και τα κρέμασαν με μια κορδέλα στην είσοδο του Σχολείου και πάνω στη σιδερένια πόρτα.
Η Διευθύντρια του Σχολείου ερχόμενη τη Δευτέρα το πρωί στην εργασία της, είδε με έκπληξη τα ποιήματα και τις ζωγραφιές των μαθητών και μαθητριών της Β΄ τάξης, που υπήρχαν εκεί. Διάβασε όλες τις εργασίες των παιδιών και χάρηκε για την προθυμία τους να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο τους Ήρωες και τις Ηρωίδες του 1821, που πολέμησαν γενναία για να χαιρόμαστε οι σημερινοί Έλληνες και Ελληνίδες την ελευθερία μας.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα παιδιά, στους Γονείς αλλά και στην Εκπαιδευτικό της τάξης.
ΜΠΡΑΒΟ, γιατί μέσω της ποίησης ενστερνίζονται τις αξίες της ζωής.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...