Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

"Επίσκεψη Εκπαιδευτικού - Συγγραφέα στο Σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2019-2020"

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 επισκέφτηκε το Σχολείο μας η κα Άντα Μπαλινάκου, Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας - Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, για να διδάξει, συζητήσει, διαβάσει ένα από τα βιβλία της στο πλαίσιο του Προγράμματος "Φιλαναγνωσία", που εκπονούσαν όλες οι τάξεις (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄) το σχολικό έτος 2019-2020 και έναν (01) μήνα πριν το γενικό lockdown της 11ης Μαρτίου 2020
Οι επόμενες Δράσεις του Προγράμματος για τη Φιλαναγνωσία ακυρώθηκαν λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού (επίσκεψη γελοιογράφου, εικονογράφου, σχεδιαστή κόμικς, Κινητή Βιβλιοθήκη κτλ.).
Πριν την επίσκεψη της Συγγραφέας στο Σχολείο μας είχαν προηγηθεί Δράσεις Φιλαναγνωσίας σχετικά με τα Βιβλία της, όπως ζωγραφιές, κατασκευέςχειροτεχνίες, μιμήσεις κτλ.
Η Συγγραφέας κα Μπαλινάκου ήρθε από το πρωί στον χώρο του Σχολείου και παρέμεινε ως τη λήξη του Πρωινού Ωραρίου (08:15 π.μ. έως και 13:15 μ.μ.).
Ξεκίνησε το 1ο Διδακτικό δίωρο με τις Ε΄και ΣΤ΄ τάξεις, συνέχισε το 2ο Διδακτικό δίωρο με τις Α΄ και Γ΄ τάξεις και τελείωσε το 3ο Διδακτικό δίωρο με τις Β΄ και Δ΄ τάξεις.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου ενθουσιάστηκαν με τον τρόπο που μυούσε τα παιδιά στον φανταστικό - μαγικό κόσμο του Βιβλίου και την παρακολουθούσαν με μεγάλη προσοχή.
Φεύγοντας πήρε τα δωράκια της από όλες τις τάξεις, αφού τα παιδιά ζωγράφισαν εικόνες από τα βιβλία της, που είχαν διαβαστεί από τους/τις Εκπαιδευτικούς των τάξεων και τη Διευθύντρια του Σχολείου και είχαν φτιαχτεί σε μορφή βιβλίου ή σε μορφή πόστερ.
Αλλά, και η κα Μπαλινάκου δώρισε πολλά από τα βιβλία της, μετά από κλήρωση, στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των τάξεων αλλά και στους/στις Εκπαιδευτικούς του Σχολείου.
Η κα Μπαλινάκου έφυγε ενθουσιασμένη από τους μικρούς φίλους και τις μικρές φίλες της και υποσχέθηκε ότι και τον Φεβρουάριο του 2021 θα βρίσκεται και πάλι στο Σχολείο μας, γιατί είδε πόσο πολύ τα παιδιά αγαπούν το Βιβλίο.
Δυστυχώς, η Πανδημία του Κορωνοϊού συνεχίζεται και υπάρχει lockdown - Καραντίνα, οπότε και οι φετινές Δράσεις του Προγράμματος της Φιλαναγνωσίας μεταφέρονται για την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022, αν και υπάρχουν Εκπαιδευτικοί που προσπαθούν μέσω της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (WEBEX και e-class) να μυήσουν τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο του Βιβλίου.













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...