Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

"Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2020" (Β΄ ΜΕΡΟΣ)

Την Τρίτη27 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την 28η Οκτωβρίου 1940 και ώρα 08:15 - 09:30 π.μ. κατά τάξεις μαζί με τους/τις Εκπαιδευτικούς των τάξεων τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19 και της ατομικής προστασίας.
Η γιορτή για την ΣΤ΄ τάξη ξεκίνησε με την παρουσίαση από τους μαθητές και τις μαθήτριες των ιστορικών γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου 1940. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για τη Σημαία, που περιελάμβανε την παράδοση της Σημαίας από τη Διευθύντρια του Σχολείου, κα Βασιλική Πασχαλιώρη, και την παραλαβή της από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης (Σημαιοφόρους και Παραστάτες/τριες).
Η Σημαιοφόρος της 28ης Οκτωβρίου (Ευαγγελία Ζαχαροπούλου) και η Σημαιοφόρος της 25ης Μαρτίου (Μαρία - Αγγελική Καληνυχτάκη) παρέλαβαν τη Σημαία από τη Διευθύντρια, η οποία αναφέρθηκε στον συμβολισμό των χρωμάτων και του σταυρού, που υπάρχουν στην ελληνική σημαία.
Στη συνέχεια ο Εκπαιδευτικός της ΣΤ΄ τάξης, κος Άγγελος Μπαστέας, προσφώνησε τους Παραστάτες και τις Παραστάτριες και των δυο (02) Εθνικών μας Εορτών να έρθουν και να πλαισιώσουν τις Σημαιοφόρους, αντίστοιχα. Η γιορτή για τη Σημαία ολοκληρώθηκε με την εξάδα της Παρέλασης/Σημαίας που θα παραστεί στη Δοξολογία προς τιμή των Ηρώων του 1940 στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας .















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...