Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

"Δράσεις του σχολείου μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ)"

Την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ) πραγματοποιήθηκαν Δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας.
Συγκεκριμένα, οι Εκπαιδευτικοί του Τμήματος Ένταξης (Τ.Ε.), κα Βασιλική Σμυρνιώτη, ΠΕ 70 ΕΑΕ, και των Παράλληλων Στηρίξεων, κ.κ. Άρτεμις Δαββέτα, Β΄, Σοφία Λυραντωνάκη, Β΄, και Ιωάννα Γιαλαμά, Ε΄, ετοίμασαν βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για την ημέρα των ΑμΕΑ.
Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες των παρακάτω τάξεων συμμετείχαν στις εξής δράσεις:
  1. Α΄: Είδε βίντεο με τίτλο "Το Δώρο", όπου τα παιδιά συζήτησαν και ζωγράφισαν.
  2. Β΄: Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: "Δυσκολίες όρασης, ακοής και κίνησης".
  3. Ε΄: "Παραολυμπιακά Αθλήματα".
  4. ΣΤ΄: "Πως ζωγραφίζω, όταν έχω κινητικές δυσκολίες ή δυσκολίες όρασης" (με τη                       συμμετοχή και του Εικαστικού του σχολείου, κου Γιάννη Ζαμπλάρα, ΠΕ 08).                                                
Στη συνέχεια, συζήτησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες θέματα, που αφορούν τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ).
Τέλος, με τον Εκπαιδευτικό της Φυσικής Αγωγής, κο Αποστόλη Κατιφέ, ΠΕ 11, μας εξέπληξαν ευχάριστα παίζοντας καλαθοσφαίριση (μπάσκετ) "καθήμενοι" ("μπαίνοντας" στη θέση του άλλου) και εντοπίζοντας, μέσα από τη συζήτηση, την ανάγκη για προσβασιμότητα, αποδοχή και κατανόηση των ατόμων με αναπηρία.

Δείτε την ταινία "Το Δώρο" στο παρακάτω σύνδεσμο:

Δείτε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ) στον παρακάτω σύνδεσμο: 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλες και όλους σας για την εξαιρετική δουλειά και ευαισθητοποίηση των παιδιών του σχολείου μας με βιωματικό τρόπο !!!






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...