Κυριακή 29 Απριλίου 2018

"Οδηγίες για τη συμμετοχή του σχολείου μας στην Πανελλήνια Εκστρατεία Καθαρισμού "Let's Do It Grece!"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς,
         
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» που εκπονείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δ΄Ε΄ΣΤ΄ μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων τους, τη Διευθύντρια, αλλά και τους/τις εκπαιδευτικούς όλου του σχολείου καλούμε τα παιδιά όλων των τάξεων να έρθουν την Κυριακή, 29–4–2018, στο μετρό Αγίου Ιωάννη επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπου θα συμμετέχουμε στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση  Lets do it Greece!

Συγκεκριμένα:
Την Κυριακή, 29-04-2018, ο Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΔΑΦΝΗΣ σε συνεργασία με το σχολείο μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Lets do it Greece! και του Προγράμματος «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» δίνουν ραντεβού στις 10.30 π.μ. στο μετρό Αγίου Ιωάννη επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Σημείο συνάντησής μας είναι μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς του θα έρθουν με αθλητική ενδυμασία και αθλητικά παπούτσια. Όλοι μαζί συμμετέχουμε στην πιο μεγάλη περιβαλλοντική εκστρατεία και καθαρίζουμε τον Λόφο Αγίου Ιωάννη Κυνηγού, μια πηγή πράσινου στην περιοχή μας που όμως είναι υποβαθμισμένη και με πολλά προβλήματα, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

Το Πρόγραμμα της Δραστηριότητας (Κυριακή, 29-04-2018) έχει ως εξής:

10:30 π.μ. Συνάντηση στο Μετρό Αγ. Ιωάννη Λ. Βουλιαγμένης (στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία).
11:00 π.μ. Χαιρετισμός – Έναρξη της δράσης
11:30 π.μ Εμφανίζεται ο Captain Planet (ήρωας παιδικής σειράς δεκαετίας 1990) όπου και παρουσιάζει τους Planeteers (5 άτομα με συμβολικά στοιχεία που τον απαρτίζουν, Γη-Αέρας-Φωτιά-Νερό-Καρδιά) και τους μιλάει για τα πράγματα που κάνουν ‘’κακό’’ στην υγεία του και τον αρρωσταίνουν, με αποτέλεσμα να μικραίνει ο χρόνος ζωής του.
Θα πραγματοποιηθούν δυο παιχνίδια που θα εξηγούν οι ήρωες ώστε να προθερμανθούμε και να γεμίσουμε κέφι και όρεξη για δουλειά.
Τέλος οι ήρωες θα μας ζητήσουν τη βοήθεια μας για να καθαρίσουμε τον λόφο, θα μας χωρίσουν σε ομάδες και θα μας δείξουν πως πρέπει να φροντίζουμε το περιβάλλον γύρω μας και φυσικά προσέχοντας για τη δική μας ασφάλεια πρωτίστως.
Παιχνίδια - Διαχωρισμός Ομάδων - Ορισμός Αρμοδιοτήτων στα μέλη της κάθε Ομάδας αναλόγως την ηλικία και την υπευθυνότητα τους - Οδηγίες για τον καθαρισμό και για το πώς θα κινηθούμε.
12:00 μ.μ. Έναρξη Προσφοράς, οδηγούμαστε μέσα στον λόφο και φροντίζουμε το περιβάλλον.
13.00 μ.μ. Λήξη Προσφοράς, οι ομάδες καταλήγουν στο πλάτωμα που βρίσκεται μέσα στον λόφο (πλησίον της λέσχης των Ναυτοπροσκόπων), τους  οποίους ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησής μας.
Εκεί μαζεύονται όλοι οι ήρωες ξανά (Captain Planet και Planeteers) και ευχαριστούν θερμά τον κόσμο που τους βοήθησε και συνέβαλλε στη μακροζωία του Captain Planet.
Θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια και τραγούδια απ΄ τους  ήρωες, ευχαριστίες και  λήξη της δραστηριότητας.
13.30 μ.μ. Ευκαιρία για απόλαυση της δουλειάς μας, ξεκούραση στον όμορφο και καθαρό πλέον λόφο μας με πικ νικ, γνωριμίες, συζητήσεις, φιλίες.
14:00 μ.μ Λήξη της Δραστηριότητας περιποίησης του Λόφου Αγ. Ιωάννη Κυνηγού, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εθελοντικής Πανελλήνιας Εκστρατείας «Lets Do It Greece».

Διευκρινήσεις: Κατά την έναρξη της δράσης θα δοθούν γάντια σε όλους με την ευγενική χορηγία της SANITAS, τα μικρά παιδιά θα μαζέψουν με την καθοδήγηση των προσκόπων ακίνδυνο ανακυκλώσιμο υλικό: μέταλλο, χαρτί, πλαστικό.  Οι μεγάλοι μόνο εάν επιθυμούν μπορούν να βοηθήσουν στον καλλωπισμό/καθαρισμό του λόφου (δεν θα είναι υποχρεωτικό), αυτό που ζητάμε είναι η σωστή επίβλεψη των παιδιών. 


          Σας περιμένουμε !!! Γιατί, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!


Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...