Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

"Υγιή παιδιά, Υγιής πλανήτης" στο...σούπερ μάρκετ!"


Σήμερα με τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού επισκεφτήκαμε το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας με σκοπό να ανακαλύψουμε τι κρύβουν οι ετικέτες των προϊόντων! Mάθαμε να διαβάζουμε και να αναγνωρίζουμε τα συντηρητικά, τις θερμίδες, την ενέργεια, την προέλευση και πολλά ακόμη. Ψάξαμε για προϊόντα με Έψιλον (Ε) και το σημαντικότερο... γνωρίσαμε στην πράξη πόσο σωστό είναι πριν αγοράσουμε κάτι, να κοιτάμε την ετικέτα του. 
Τα παιδιά με κριτική ματιά ανακάλυψαν τρόπους που οι συσκευασίες ελκύουν τον καταναλωτή (χρώματα, δώρα, προσφορές) ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν και μας έφτιαξαν τις δικές τους ιδανικές συσκευασίες και ετικέτες τροφίμων. Μια πλούσια και διαδραστική ημέρα η σημερινή χάρη στο Πρόγραμμα της WWF "Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης"
Ευχαριστούμε τα Σούπερ Μάρκετ "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ" για την ξενάγηση και το κέρασμα καθώς και τη Διευθύντρια μας κα Βασιλική Πασχαλιώρη και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Μπάμπη Δημόπουλο, Έλενα Αγγελίδου, Τέρψη Κρεμαλή και, φυσικά την κα Σμαρώ!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Γιορτή Μητέρας 2023"

Η  γιορτή  της   Μητέρας  γιορτάζεται  κάθε χρόνο  σε  όλο   τον  κόσμο  τη  δεύτερη  ( 2η )  Κυριακή  του Μάη. Με την ευκαιρία της εορτής τ...